• ჯორჯიან ნატურალ პროდუქტ

  • ჯორჯიან ნატურალ პროდუქტ

  • ჯორჯიან ნატურალ პროდუქტ

პროდუქცია

აჯიკააჯიკა

აჯიკა - (125 გრ.-იანი პლასტიკური შეფუთვა,  შენახვის ვადა 12 თვე) ცხარე სანალებლების ნაზავია, რომელსაც ქართულ სამზარეულოში კერძების მოსამზადებლად იყენებენ. მზადდება ცხარე პილპილით, ნივრით და მწვანილებით (ოხრახუში, ქინძი, ყვითელი პირი, კამა, ხმელი სუნელი, მისთ.).

გავრცელებულია მთელს საქართველოში, კავკასიაში და ბოლო დროს აღმოსავლეთ ევროპასა და შუა აზიაში. არსებობს წითელი და მწვანე აჯიკა. ყველაზე ცხარე და გემრიელ აჯიკა დამზადებული უნდა იყოს წიწაკისგან