პროდუქცია
აჯიკა
აჯიკა - (125 გრ.-იანი პლასტიკური შეფუთვა, შენახვის ვადა 12 თვე) ცხარე სანალებლების ნაზავია, რომელსაც ქართულ სამზარეულოში კერძების მოსამზადებლად იყენებენ. მზადდება ცხარე პილპილით, ნივრით და მწვანილებით (ოხრახუში, ქინძი, ყვითელი პირი, კამა, ხმელი სუნელი და ა.შ.)
აჯიკა გავრცელებულია მთელს საქართველოში, კავკასიაში, აღმოსავლეთ ევროპასა და შუა აზიაში. არსებობს წითელი და მწვანე აჯიკა. ყველაზე ცხარე და გემრიელ აჯიკა დამზადებული უნდა იყოს წიწაკისგან და ნივრისგან, ახალი და სურნელოვანი სუნელების დამატებით.